zelenskij1

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je u subotu, na konferenciji za novinare u Kijevu, govorio o "temeljno drukčijem pristupu" pregovorima Moskve, koja je ranije samo "postavljala ultimatume" u razgovorima s Ukrajincima.

Upitan o izjavama ruskog predsjednika Vladimira Putina u petak, koji je spomenuo "napredak" u rusko-ukrajinskim pregovorima, Zelenskij je rekao da je "zadovoljan što ima neki signal iz Rusije".

Tijekom zadnjih pregovora, "počeli smo razgovarati", a Moskva "više ne postavlja samo ultimatume", što predstavlja "temeljno drugačiji pristup", dodao je Zelenskij.

Prema njegovim riječima, Ukrajina se zadnje dvije godine obraćala Moskvi "više od deset puta", "a da nikada nije čula da bi se pregovori mogli održati".

Održana su tri kruga pregovora na razini izaslanstava, prvi na ukrajinsko-bjeloruskoj granici, a sljedeća dva na poljsko-bjeloruskoj granici.

Ti se pregovori nastavljaju putem videokonferencije, rekao je u subotu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, odbivši dati više detalja.

Foto: arhiva


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno