plenkovic4

Premijer Andrej Plenković detaljno je u petak na početku drugog dana samita EU-a izvijestio čelnike država članica o padu bespilotne letjelice noćas u Zagrebu.

“Premijer je detaljno izvijestio Europsko vijeće o incidentu i svi lideri su s tim upoznati”, rekao je glasnogovornik vlade Marko Milić.

Sinoć je na Jarunu u Zagrebu pala besposadna letjelica. Prema riječima premijera Plenkovića, letjelica je ruske proizvodnje, ali ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske.

"Jučer je pala besposadna letjelica vojnog karaktera koja je prema saznanjima koje imamo ruske proizvodnje, u ovom trenutku ne znamo točno je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske", rekao je Plenković u Versaillesu.

Dodao je kako je o tome razgovarao s ministrom unutarnjih poslova, ministrom obrane, potpredsjednikom vlade za nacionalnu sigurnost, predsjednikom Republike, gradonačelnikom Zagreba i mađarskim premijerom Orbanom.

Letjelica je u Hrvatsku je došla iz pravca Mađarske, a prema riječima Orbana, u Mađarsku je došla iz pravca Rumunjske.

"Zašto se to dogodilo, je li neka pogreška, izgubljena kontrola, to u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću tvrditi, no znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu", rekao je.

"Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni podatke o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba. U svakom slučaju svi će maksimalno učiniti napore da se što prije utvrde razlozi dolaska i rušenja letjelice u Zagrebu", rekao je Plenković.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno