ruski dom

U jeku ruske agresije na Ukrajinu u utorak je priopćenje za javnost objavila Udruga ruske nacionalne manjine u Istarskoj županiji "Ruski dom", u kojem je istaknula kako je "protiv rata i bilo kojih ratnih događanja".

"Danas, kada cijelo čovječanstvo svjedoči događajima između Ukrajine i Rusije, želimo se obratiti svima i naglasiti da je naša Udruga Ruski dom protiv rata i bilo kojih ratnih događanja. Mi se bavimo ruskim jezikom i očuvanjem ruske kulture među onima koji žive izvan svoje domovine", naveli su iz udruge koja u Istri ima 200-tinjak članova, ne samo Rusa već i drugih nacionalnosti s područja bivšeg Sovjetskog saveza, pa i Ukrajinaca.

"Osjećamo bol jer pate tisuće nevinih ljudi i prolijeva se krv. Osjećamo očaj jer ispada da je ovaj rat pokrenut u ime svih Rusa, što apsolutno nije točno. U našoj udruzi su predstavnici različitih nacionalnosti, uključujući Ukrajince. Iskreno molimo sve da ruski jezik i kulturu ne povezuju s politikom i agresijom", poručili su iz udruge "Ruski dom".

Dodaju kako je "miran suživot u multikulturalnom prostoru način otvaranja prema cijelom svijetu; to je tolerancija i poštovanje prema ljudima iz različitih zemalja i različitih vjera".

"Mi smo za mir i prijateljstvo među narodima" poručili su iz te udruge.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno