andrej plenkovic

Premijer Andrej Plenković sazvao je za danas ujutro sastanak parlamentarne većine u Banskim dvorima, nakon čega je pozvao na sastanak oporbene čelnike u Hrvatskom saboru kako bi ih informirao o mjerama koje vlada planira poduzeti u vezi ukrajinske krize.

Sastanak parlamentarne većine premijer je sazvao za 9 sati ujutro, u ponedjeljak, u Banskim dvorima.

Čelnike oporbenih stranaka u Hrvatskom saboru pozvao je na sastanak u Banskim dvorima u 10 sati, kako bi ih informirao o daljnjim mjerama Vlade za pomoć Ukrajini, o repatrijaciji hrvatskih državljana, provedbi restriktivnih mjera protiv Rusije, kao i o zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica.

Na konferenciji za novinare u nedjelju, premijer Plenković najavio je za ponedjeljak u podne izvanrednu sjednicu Vlade na kojoj će donijeti paket mjera vezanih uz situaciju u Ukrajini.

"Vlada je već na ovim konzultacijama danas donijela političku odluku da ćemo zabraniti letove za naš zračni promet (ruskim) avionskim kompanijama", kazao je Plenković.

Hrvatski premijer u nedjelju je rekao da će ta mjera stupiti na snagu "po mogućnosti već sutra" te da će "provedbene odluke" biti usvojene na sjednici vlade u ponedjeljak.

„Mi ćemo također donijeti određene odluke o potpori Ukrajini koja je žrtva agresije koja će se odnositi na obrambenu suradnju, prije svega zaštitnu opremu i određenu drugu opremu kako bismo odgovorili na njihov zahtjev“, istaknuo je Plenković.

Vlada će, najavio je, osnovati posebnu radnu skupinu za prihvat ukrajinskih izbjeglica.

Premijer je napomenuo da se u Ukrajini trenutno nalazi između 35 i 50 hrvatskih državljana.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno