horvat1

Policija je u subotu ujutro počela pretragu stana ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darka Horvata, neslužbeno doznaju mediji.

Policija i Državno odvjetništvo o tome se još nisu oglasili.

Portal Telegram neslužbeno doznaje da se ministra graditeljstva povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti.

Telegramovi izvori kažu da istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju Uskok sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat, navodi portal.

Policija istražuje i potpredsjednika vlade Miloševića

Na meti istražitelja uz Horvata i Miloševića, od aktualnih državnih dužnosnika su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić te Horvatova pomoćnica Ana Mandac koja je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Prema neslužbenim informacijama sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicma nacionalnih manjina.

Novac se navodno dodjeljivao bez kriterija, no za sada nije poznato koliko je novca na taj način ukupno podijeljeno ni koliki su bili pojedinačni iznosi.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno