vujcic

Vujčić je i prijavio nagradu od pola milijuna kuna koju je dobio od Mađarske narodne banke.
Guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić, posljednjeg dana siječnja je ažurirao imovinsku karticu kod Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Tako je u posljednjih godinu dana, Vujčić došao u posjed stana u Zagrebu veličine 92 kvadrata, a koji se procjenjuje na oko dva milijuna kuna. Nešto manje od toga procijenjena je kuća u Sabunikama kod Zadra, oko 1,5 milijuna kuna te livada u Kutini procijenjena na 120 tisuća kuna. Ipak, sve je to dobio darovnim ugovorom od svoje majke.

Vujčić je prvi put prijavio i štednju pa je tako u godinu dana uštedio 110.180,54 eura i 468.506,63 kune. 

Prijavljen je i primitak u iznosu nešto većem od 500 tisuća kuna. Ustvari, to je nagrada Izvršnog odbora Mađarske narodne banke kao priznanje za profesionalne uspjehe i životna postignuća pojedinaca. Naglasak je na zaslugama za uspješan proces integracije Hrvatske u Europsku uniju, a osim lijepih riječi, nagrada je bila novčana. Iznosila je točno 511.020 kuna.

Ako pak se pitate koliku plaću ima guverner HNB-a, onda će vas ovaj podatak možda i šokirati. Uzmimo za primjer premijera Andreja Plenkovića. Njegova je plaća nešto više od 23 tisuće kuna. Kod Vujčića je taj iznos puta dva i još dvije tisuće što dovodi do brojke od 48 502 kune. Povećanje je to za 13 tisuća kuna u odnosu na kolovoz 2018. godine. 

Važno je napomenuti da je uz tako veliku plaću imao i jednu od najsiromašnijih imovinskih kartica. Naime, od 2011. godine, kada je još bio zamjenik guvernera, prijavio je zemljište u Istri te lokal u Importanne galeriji. Prije nešto manje od tjedan dana, značajno je nadopunio svoju imovinsku karticu. 

Spomenuti stan s početka teksta u vrijednosti dva milijuna kuna dobio je od majke, a nije ništa drugačije ni s garažom i kućom u Sabunikama te livadom u Kutini koja se prostire na 16 tisuća kvadrata. U imovinskoj kartici stoji da je stan "Darovni ugovor uz doživotno uživanje mame". 

Vujčićevu karticu možete pogledati OVDJE.

Vujčić se trenutno nalazi u središtu afere koja trese HNB jer je jedan od onih koji je trgovao neposredno prije donošenja Zakona o HNB-u. 

Izvor: Rtl.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno