hamag bicro

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je šestu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Split na adresi Obala Ante Trumbića 4. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Povodom svečanog otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Splitu, okupljenim uzvanicima uvodno se obratio župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban: “Prošle godine bili smo svjedoci potpisivanja 9 ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava vrijednih preko 17 milijuna kuna, kojim se ojačavaju poduzetničko-potporne institucije urbane aglomeracije Split s ciljem pružanja inovativnih i kvalitetnih usluga poduzetnicima s ovog područja te se ovo otvaranje u okviru projekta B0ND kojeg provodi HAMAG-BICRO smatra svojevrsnom nadopunom koja ima za krajnji cilj sinkroniziran sustav podrške poduzetnicima, stoga Splitsko-dalmatinska županija pozdravlja ovaj korak HAMAG BICRO-a. Splitsko-dalmatinska županija program poticanja osnivanja i rada potpornih institucija, uz već postojeće programe kreditiranja malog i srednjeg poduzetništva napravit će kvalitetan pomak prema ravnomjernijem razvoju i uspostavi fleksibilnog i razvojno orijentiranog gospodarstva županije.”

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: Agencija HAMAG-BICRO pozicionirala se kao centralna institucija za sve mikro, male i srednje poduzetnike kojima je potrebna financijska podrška u svim fazama poslovanja. Kako bi osigurali stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva u svim dijelovima Republike Hrvatske započeli smo s projektom decentralizacije, a čija se realizacija konkretno ogleda u otvaranju ispostava u svim županijama. U tome nam uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri županije i gradovi, kako bi prijenosom iskustva i znanja pružili konkretnu podršku svakom malom poduzetniku.„

Tom prilikom prisutnima se obratio predsjednik HGK – Županijske komore Split, Joze Tomaš: ''Ovom suradnjom dodatnu vrijednost dobivaju i HGK i HAMAG BICRO ali, ono što je primarno i najvažnije, od nje će najveću korist i benefit imati korisnici naših usluga, poduzetnici, koji će na jednom mjestu, doslovno pod istim krovom, moći koristiti usluge obiju institucija i dobiti više potrebnih informacija vezanih za poslovanje. Uz informacije i usluge koje im HGK pruža u smislu zastupanja, promocije i edukacije, sada će na raspolaganju imati i sve oblike podrške HAMAG-BICRO-a koje mogu koristiti za pokretanje, rast i razvoj poslovanja. Poticanje i razvoj poduzetničke inicijative jedna je od osnovnih zadaća HGK, a s ciljem poticanja i potpore ženama u poduzetništvu u Županijskoj komori Split djeluje i jedinstven Poduzetnički inkubator za poduzetnice početnice. U procesu transformacije poslovanja, u kojem je trenutno HGK, i ova suradnja s HAMAG-BICRO-om predstavlja nov i konkretan korak u podršci poduzetnicima Splitsko-dalmatinske županije.''

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND u okviru projekta BOND. U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Splitu poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Ina Despotović Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno