banovina puljak

Puljak je komentirao i slučajeve otpremnina u dvije gradske firme.

Gradonačelnik Ivica Puljak je najavio kako će motivirati sve direktore gradskih firmi na uštede poslovanja i smanjenja broja zaposlenih. Jednako tako će raditi i u gradskoj upravi, a uz to, bit će otkaza za one 'koji ne rade svoj posao'.

- Moj stav je da u javnim tvrtkama ima previše zaposlenih i da to trebamo riješiti, naravno pazeći na socijalne kategorije. Bit će na različite načine, bilo otpremninama ili sistematizacijom, ali isto tako da oni koji ne žele raditi i privređivati nemaju mjesta u našim javnim tvrtkama i gradskoj upravi - rekao je.

Sistematizacija je zapravo način otkaza u javnim ustanovama, primijetili su mediji. Prevedeno, ukinu se pojedina radna mjesta i onda se radi o tehnološkom višku. 

- Upravo tako, ali nisu stvari tako jednostavne. Međutim, postoji način i u sljedećem periodu ćemo raditi na tome da oni koji ne rade da dobiju i otkaz. Zato što svi koji ne rade, rade protiv većine zaposlenika koji pošteno rade svoj posao - ustvrdio je.

Komentirajući dva slučaja otpremnina te angažiranje tih umirovljenika smatra da je Splitska obala napravila uštede, a da su u Javnoj ustanovi Športski objekti pogriješili. Iako je, dodao je, i tu bila ušteda jer se nije zaposlilo novog čovjeka, nego se sklopio ugovor o poslovanju.

- Nije primjereno da oni koji su otišli u mirovinu i uzeli velike otpremnine da kasnije ugovore poslove s tvrtkama - rekao je.

Najavio je i ujednačavanje poslova svih tvrtki u svim segmentima.

-  Praksa da postoji velika otpremnina za one koji idu u starosnu mirovinu nije dobra. 

Jednako tako da se ujedini politika božićnica i darova za djecu, nema razloga da u jednoj firmi bude veća - poručio je Puljak.

Izvor: Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno