pozar lr

Noćas nešto poslije ponoći veliki šumski požar na području Ivašnjaka u Lokvi Rogoznici stavljen je pod kontrolu, doznaje se jutros od glavnoga županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

Kako je izjavio Hini, požar je stavljen pod kontrolu i jutros bi trebao biti proglašen lokaliziranim. U njemu je izgorjelo od sto do 150 hektara mlade i guste borove šume, niskog raslinja i makije.

Iako se vatra sinoć opasno približila okolnim kućama i vikendicama, najviše na području Medići, vatrogasci su nadljudskim naporima boreći se sa orkanskim vjetrom i visokim plamenim jezicima sve objekte obranili.

"Na terenu je sve dobro i u redu. Tamo je i dalje više od stotinu vatrogasaca iz gotovo cijele Dalmacije osim otoka. Sada nemamo otvorenog plamena, žara, a ni dima. Sinoć oko ponoći smo ga stavili pod kontrolu, a jutros bi oko 8 sati trebali proglasiti lokalizaciju. Jutros ćemo i reducirati snage na terenu, ali tek nakon što obiđemo teren", kazao je Kovačević.

Rekao je da je do novog aktiviranja požara došlo nakon što je sinoć kasnije vjetar, a u početku se radilo o sjeveroistočnjaku da bi kasnije puhao sjeverni vjetar, vatru s vrha brda, koju su cijeli dan držali pod kontrolom, spustio u podnožje, te se raširio po terenu.

Zbog tog je požara, koji je buknuo noć ranije poslije 21 sat, na Jadranskoj magistrali noćas bio otežan i promet.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada