prometna

CRNA STATISTIKA NOVOGODIŠNJEG VIKENDA
Prema MUP-ovim preliminarnim podacima, u prometnim nesrećama u 2021. U Hrvatskoj su poginule 292 osobe, što je 55 osoba ili 23.2 posto više u odnosu na 2020. godinu kad je poginulo 237 osoba.

Od ukupno 1935 prometnih prekršaja za novogodišnji vikend, najviše je bilo prekoračenja brzine (693), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (166) i vožnja u alkoholiziranom stanju (140). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćen je 91 vozač.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 42, počinili su vozači od 31 do 40 godina, kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od 1,5 promila i više.

Najveća nedopuštena brzina od 216 kilometara na sat zabilježena je kod vozača na brodsko-posavskom području, dok je na sisačko-moslavačkom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 2,4 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 13 ponavljača koji su počinili 13 novih prometnih prekršaja.

Foto: ilustracija HAK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada