otkazani letovi

Američke zrakoplovne kompanije otkazale su gotovo 1200 letova u nedjelju jer je velik broj pilota i članova posade u izolaciji zbog covida-19.

Komercijalne zrakoplovne kompanije otkazale su 1.171 let unutar, u ili iz SAD-a u nedjelju, pokazuju podaci stranice FlightAware.com, prenosi Reuters.

Treći je to dan zaredom s velikim brojem otkazanih letova u SAD-u. Za Božić je otkazano 997 letova, a za Badnjak gotovo 700.

Božićni praznici u SAD-u poklopili su se s rastom broja slučajeva zaraznije omikron varijante covida-19, na koju otpada tri četvrtine slučajeva u zemlji.

Zbog omikrona, od kojega je manja šansa za hospitalizaciju nego kod prethodnih varijanti, broj slučajeva porastao je za 45 posto na prosječno 179 tisuća dnevno u SAD-u prema Reutersovom izračunu.

Uslijed većeg broja zaraženih, veći broj pilota i članova zrakoplovnih posada je u izolaciji, a otkazivanju letova doprinijeli su i loši vremenski uvjeti u nekim područjima.

Glasnogovornik Delte kazao je da "zimsko vrijeme u dijelovima SAD-a i varijanta omikron i dalje utječu" na raspored letova, dok je glasnogovornik Southwest Airlinesa kazao da su svi njihovi letovi otkazani zbog vremenskih uvjeta. United Airlines objavio je kako je morao otkazati stotinjak letova u nedjelju.

Najpogođenije su zračne luke u Seattleu, Atlanti, Los Angelesu, Zračna luka Dallas-Fort Worth te Zračna luka JFK u New Yorku.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada