Summer Wallpapers

Praznika i blagdana nikada dosta, a nema ništa ljepšeg kad padaju u utorak ili četvrtak pa ih se poveže s vikendom. Provjerili smo kakva je situacija s neradnim danima u 2022. i kakve se spajalice mogu složiti uz korištenje jednog ili dva dana godišnjeg. 

Hrvatska ima 12 državnih praznika i blagdana, od kojih se Uskrs i Božić slave dva dana, a ostali su jednodnevni. Praznici i blagdani donose 13 neradnih dana, ali taj broj obično je nešto manji jer uvijek poneki padnu u dane vikenda. Iduće godine možemo računati na 10 neradnih dana mimo subota i nedjelja, dva više nego ove godine.

Početak godine prilično je sušan. Nova godina pada u nedjelju pa smo u prvom tromjesečju slobodni samo na blagdan Sveta tri kralja, koji slavimo u četvrtak te nam se pruža prilika za spajanje u četverodnevni produženi vikend.

Nakon toga slijedi 'velika rupa' sve do Uskrsa, koji se iduće godine slavi u nedjelju i ponedjeljak 17. i 18. travnja, desetak dana kasnije nego ove godine. To znači da ćemo više od tri mjeseca raditi bez slobodnog prazničnog/blagdanskog dana.

Idući praznik je Praznik rada, a pada u nedjelju, ionako neradnu. Tek približavanjem ljeta kreće povoljnije praznično razdoblje. Od 30. svibnja do 16. lipnja nižu se tri praznika/blagdana koja padaju u radne dane. Dan državnosti (30. svibnja) slavimo u ponedjeljak kao produženi vikend, Tijelovo (16. lipnja) u četvrtak, a Dan antifašističke borbe (22. lipnja) u srijedu, pa je u kombinaciji s tri dana godišnjeg moguće napraviti spajalicu dugu sedam dana.

praznici2022Blagdani i državni praznici u 2022.
Izvor: neradni-dani.com / Autor: neradni-dani.com

Nakon srpanjske stanke u kolovozu slavimo praznik i blagdan koji donose produžene vikende: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti (5. kolovoza) pada u petak, a Velika Gospa (15. kolovoza) u ponedjeljak.

Rujan i listopad su bez praznika i blagdana, a 1. studenog tradicionalno obilježavamo blagdan Svi sveti, koji pada u utorak, što je dobra prilika za stvaranje četverodnevnog 'mini godišnjeg'.

Studeni pak donosi produženi vikend za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u petak 18. listopada.

Godina završava božićnim blagdanima, a oni su posloženi malo bolje nego 2021. te slaveći dva blagdanska dana, Božić i Štefanje, u nedjelju i ponedjeljak dobivamo dodatni neradni dan nakon vikenda.

U konačnici, očekuje nas dobra godina za praznovanje, ali tek kad pregrmimo prvih pet sušnih mjeseci.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada