skijaliste

AUSTRIJA s početkom skijaške sezone uvodi takozvane ninja-putovnice za djecu.
Ninja putovnice vrijede sa djecu od 12 do 15 godina koja se još nisu cijepila ili nisu preboljela virus, pojasnila je austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger na današnjoj presici. 

Ninja-putovnica podrazumijeva režim više testiranja, vrijedi i za djecu iz inozemstva koja s roditeljima dođu na odmor u Austriju

Ninja-putovnica podrazumijeva režim od više testiranja, vrlo se sličan onome koji se u Austriji provodi za škole, a na presici je potvrđeno da odluka vrijedi i za djecu iz inozemstva koja će s roditeljima doći na odmor. 

"Za djecu iz inozemstva teže je provoditi 2G pravilo pa će ovo olakšati stvar", rekla je ministrica  Köstinger.

Putovnica je ekvivalent 2-G potvrdi (u Austriji se priznaje samo cijepljenje ili preboljenje) pa će djeca s ninja-putovnicom moći ići na sva ona mjesta na koju smiju samo oni koji su cijepljeni ili su preboljeli virus. 

Djeca se u 5 dana moraju testirati tri puta

Djeca se moraju testirati tri puta u razdoblju od pet dana, s time da dva od ta tri testa moraju biti PCR. Pod uvjetom da se u pet dana djeca obave tri testa, šesti i sedmi dan boravka više se ne moraju obavljati testovi. PCR test je inače već i sada uvjet za ulazak u Austriju za djecu iznad 12 godina koja nisu cijepljena ili preboljela. 

Podaci o testovima se upisuju u karticu koja se skida na službenim stranicama austrijskog ministarstva turizma, a treba imati i potvrde o obavljenim testovima, u papirnatom ili digitalnom obliku.

Da bi ninja-putovnica bila valjana, treba predočiti i identifikacijski dokument sa slikom.

Na što treba paziti i kada se iznimno priznaje antigenski test umjesto PCR-a

Austrijanci upozoravaju da, ako ciklus započne više dana prije dolaska za boravak od sedam dana možda neće biti dovoljan jedan ciklus od tri testiranja. 

U slučaju da netko iz objektivnih razloga u roku 24 sata ne dobije rezultat PCR testa (posjetimo još jednom da dva od tri testa moraju biti PCR), iznimno vrijedi i brzi antigenski test.

Sve informacije o ninja-putovnici mogu se pronaći na ovom linku, a prije putovanja je dobro provjeriti i informacije za ulazak u Austriji na stranicama našeg Ministarstva vanjskih poslova

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada