ugovor brigi

U Salonu Grada Trogira svečano je potpisan ugovor o drugoj fazi uređenja pojasa Brigi – Lokvice. Radove vrijedne 4,5 milijuna kuna + PDV izvest će tvrtka G.a.m.i.k. d.o.o., a podrazumijevaju uređenje šetnice s urbanom opremom i izgradnju biciklističke staze s terminalom za javne bicikle na potezu od autobusnog kolodvora do predjela gdje je nasuti parking na Brigima. Rok za dovršetak radova je šest mjeseci što znači da će novi uređeni gradski pojas biti gotov do početka turističke sezone.

„Krećemo u novu fazu uređenja pojasa Brigi – Lokvice nakon što smo prošle godine izgradili lukobran i lučicu. Radi se o oko 450 metara šetnice, šest metara širine, u sklopu čijeg uređenja će se graditi tzv. poklopnica, podignut će se obala, izgradit će biciklistička staza, postaviti oprema, rasvjeta, izgraditi vodovod i kanalizacija. Ono što je bitno je da se i ovaj projekt financira iz fondova Europske unije, kroz ITU mehanizam Urbane aglomeracije Split u sklopu šireg projekta biciklističkih staza. Nadam se da ćemo do ljeta imati radove završene i želim sreću izvođaču“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Ova investicija dio je opsežnog projekta uređenja cijelog pojasa od kolodvora do Pantana za što su već ishođene sve potrebne dozvole.

„Projekt Brigi – Lokvice priprema se desetak godina otkako su doneseni detaljni planovi i ostvareni temelji za njegovu realizaciju. Još u sklopu radova na projektu Eko kaštelanski zaljev definirana je obalna linija i obalni zid, u međuvremenu se izgradila lučica s lukobranom. Očekuje nas još puno radova u budućnosti za što smo pripremili projektnu dokumentaciju, ishodili dozvole i očekujemo da ćemo to financirati iz nove perspektive EU fondova koja nam se sada otvara“, dodao je gradonačelnik.

Trogir će, kada cjelokupan projekt bude gotov, imati praktički novu gradsku rivu,

ali i uređeno zaobalno područje gdje su predviđeni sportsko-rekreacijski sadržaji i što je jako važno - novi autobusni kolodvor.

„Obala je ogroman i važan resurs Trogira, a ovime dobivamo jednu potpuno novu zonu. Što mi je iznimno drago i važno, sve se radi sukladno zakonu, aktovima i pravilnicima. Napokon se jedan dio grada uređuje sukladno urbanističkim planovima i provedene su sve procedure, ishođene koncesije... Mislim da smo jedan od svjetlijih primjera u Županiji kojoj se ovim putem zahvaljujem na svemu što zajednički radimo na ovom projektu“, zaključio je gradonačelnik Bilić.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada