bozo dolina

Postao je tako prvi ribar u nizu hrvatskih znanstvenika, glazbenika, svećenika i časnih sestara koji nose takvo odlikovanje

Već četiri desetljeća 70-godišnji Dubrovčanin ponosno brine o Župi Svetog Mihajla, a Božu Dolinu za to je nagradio sam Papa Franjo.

Uručeno mu je najviše Papinsko odlikovanje koje se dodjeljuje laicima i kleru za ustrajnost u službi i vjernost Crkvi. Postao je tako prvi ribar u nizu hrvatskih znanstvenika, glazbenika, svećenika i časnih sestara koji nose takvo odlikovanje. 

"Ovo je velika čast, više mi vrijedi nego sva blaga ovoga svijeta. Kao što već znate crkva je moja obitelj i mjesto molitve i mira. Ova Župa je moj drugi dom i nadam se da ću još dugo služiti", kazao je ponosno Božo, nositelj Papinskog odlikovanja "Pro Ecclesia et Pontifice".

"Jedan običan čovjek iz radničke obitelji, ribar, pored svih doktora i znanstvenika da dobije tu nagradu bilo je suza kao i danas tako da smo ja rat i majka i cijela obitelj ponosni na njega", rekao je Rade Dolina, sin Bože Doline.

"Ono što bi ja rekao svima nama, a na prvom mjestu našim mladima. Božo je dobar primjer svima nama kakvi bismo mi trebali biti, a da smo mi u pola kao Božo mislim da bi svijet bio puno puno bolji", poručio je Goran Peraica iz Dubrovnika.

Izvor: RTL


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada