mup predstava1

U organizaciji  Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i PU splitsko-dalmatinske, a u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, te uz podršku Grada Solina i Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Solina, Kaštelansko kazalište izvelo je predstavu „Iza vrata“, u režiji Justine Vojaković Fingler.

Obilježavanje međunarodnog dana ljudskih prava u Solinu podržali su i Župan splitsko dalmatinski, Blaženko Boban, gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević te zamjenik gradonačelnika Solina, Ivica Rakušić.

mup predstava1

Prije same predstave, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Slobodan Marendić dao je izjavu za medije koji su popratili navedeni događaj te im se zahvalio na promicanju ove jako bitne teme. Nadalje je naveo kako Policijska uprava  splitsko dalmatinska  u suradnji  s lokalnom zajednicom i  udrugama promiče projekte  i poduzima preventivne aktivnosti koji imaju za cilj smanjenje broja kriminalističkih istraživanja iz domene povrede ljudskih prava, a  upravo je i večerašnja predstava jedan od takvih projekata.

Također je izjavu za medije dala i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a, Sandra Veber koja je pozvala građane da prijave nasilje koje nije privatni problem niti problem „četiri zida“  te da društvo na nasilje treba zajednički reagirati  i to na način da se udruže nadležne institucije, organizacije civilnog društva, mediji kao partneri te šire poruku da je nasilje štetna i opasna pojava, a što je i cilj današnje predstave koja poziva na reakciju.

Na kraju je održana i panel rasprava  pod nazivom „Glas stručnjaka: „Nužni koraci u prevenciji nasilja prema ženama i prevenciji kršenja svih oblika ljudskih prava“ na kojem su sudjelovali stručnjaci iz različitih institucija.

Izvor : Gov.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada