zrakoplovstvo proslava

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo slavi svoju 30. obljetnicu, a tom je prigodom predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović uručio odlikovanja, promaknuća i pohvale pripadnicima zrakoplovstva.

Na svečanosti, koja se održala u vojarni "Pukovnik Marko Živković", prikazan je i film "30. godina HRZ-a" o putu, od osnutka, ratnih zbivanja do današnje modernizacije ratnog zrakoplovstva.

Predsjednik Milanović istaknuo je u svojem govoru da zrakoplovstvo slavi velikih 30 godina te da je sve počelo u nemogućim i opasnim uvjetima.

"Ovo je velika godina i upravo se poklopilo da na tu tridesetogodišnjicu Hrvatska nabavlja nešto novo, veliko i značajno. Ovo nije trenutak za bilo kakve razmirice, to je dobra stvar. Hrvatska to treba imati, Hrvatska to mora i može platiti. To je pitanje naše sigurnosti, to je pitanje i našeg prestiža, a o detaljima neka se bave drugi, to je za mene riješena stvar", kazao je predsjednik u svojem govoru.

Milanović je dodatno kazao da nabavljanje nove vojne opreme nije stvar "odnosa u regiji, pokazivanja mišića, tko je jači", već da se radi o tome da hrvatski vojnici rade s najkvalitetnijom opremom, kao i da njihova sigurnost bude na prvome mjestu.

Predsjednik je Redom hrvatskog trolista odlikova Središte za zrakoplovno-tehničko održavanje i opskrbu, i to za osobite zasluge za Hrvatsku stečene u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti i u iznimnim okolnostima u miru.

Za iste zasluge odlikovani su i brigadir Slaven Pedić te pukovnik Željko Maljak.

Za osobiti doprinos razvitku i ugledu Hrvatske i dobrobiti njezinih građana Redom hrvatskog pletera odlikovani su brigadiri Saša Crnec, Ivica Mandušić i Rudolf Lovraković, pukovnici Srećko Stipčić i Stjepan Stepić, te bojnik Saša Turk i stožerni narednik Franko Peraga.

Uz predsjednika Milanovića na obljetnici su također bili i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić te posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Foto: screenshot YouTube


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada