enter

Konferencija obrazovanja i povezanih industrija ENTER održat će se 10. i 11. prosinca u Spaladium Areni, u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i partnera. Međunarodna znanstveno - stručna konferencija „Izazovi u radu s darovitom djecom“ od ove godine postala je dio ENTER konferencije, s ciljem razvoja i unapređenja odgojno-obrazovnog sustava i jačanja veza s povezanim industrijama.

- Ovogodišnja konferencija zamišljena je kao multitematski i interaktivni događaj koji će uključivati više događanja istovremeno, kako bi se pronašlo nešto za svakoga, odgojno-obrazovne djelatnike različitih profila, učenike, roditelje, ali i širu javnost. Na konferenciju se mogu prijaviti svi zainteresirani, tako da očekujemo odaziv ne samo iz odgojno-obrazovnog sustava, nego iz privatnog i poduzetničkog sektora, kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

ENTER konferencija ima razvojnu, edukacijsku i promocijsku ulogu za sve dionike odgojno-obrazovnog sustava koji na bilo koji način sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika. U dva dana konferencije sudionici će moći poslušati predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka, predstavnike različitih ustanova povezanih s obrazovanjem, inovatore i kreativne pojedince koji ne prežu pred izazovima.

- Želja nam je okupiti sve na jednom mjestu, čuti razmišljanja i ideje, razmijeniti iskustva i umrežiti se, biti dodatni impuls razvoju odgojno-obrazovnog sustava. Baš zato je konferencija o obrazovanju i povezanim industrijama jer mnoge tvrtke i pojedinci daju značajan doprinos razvoju i unaprjeđenju školskih programa i samih škola. Pokrenuli smo kotačić boljeg obrazovanja i on se ne može zaustaviti, a sada nam je zadatak svima pokazati smjer u kojem želimo graditi bolje obrazovanje. Jer bolje obrazovanje i visokomotivirana i darovita djeca i mladi, garancija su bržeg razvoja našeg društva, kazao je Ivica Zelić.

Uz poštivanje važećih epidemioloških mjera program konferencije će se održavati istovremeno na 4 pozornice, a sudjelovat će više od 50 predavača i više od 30 izlagača. Svi oni koji neće moći biti u Spaladium Areni imat će priliku pratiti događanja online, a jednostavnim klikom na neku od četiri pozornice moći će se uključiti u program i aktivno sudjelovati u raspravama.

Pokrovitelj ENTER konferencije je Splitsko-dalmatinska županija koja je na nacionalnoj razini postala prepoznata kao predvodnica ulaganja u razvoj ljudskih potencijala i inovativnog razvoja zajednice, a partneri konferencije su Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Regionalni centri kompetentnosti Turističko-ugostiteljske škole Split i Obrtno tehničko škola Split te tvrtka Fortitudo Development.

Ulaznice za konferenciju su dostupne na https://enter.izvrsna.hr/trgovina/, a program konferencije bit će objavljen uskoro na službenoj stranici konferencije https://enter.izvrsna.hr/.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij