kbc prosvjed

Dobra, neslužbena vijest, je da će se u ovaj četvrtak na posao vratiti njih četvero.
U čekaonici bolnice, kojoj gravitira pola milijuna ljudi, ispred vrata ortopeda na Križinama u srijedu ujutro vladala je prava nirvana. Rijetko tko uđe ili izađe. Uglavnom nitko ništa ne pita niti govori. Gužve, zaključili ste, nema. Naručene pacijente pregledavao je samo jedan liječnik. Na troje drugih vrata nitko nije ni kucao.

Nije to rezultat uspješne digitalizacije hrvatskog zdravstva, efikasnog naručivanja pacijenata, nego pobune specijalista, ortopeda nezadovoljnih najavljenom reorganizacijom odjela, klinike, zavoda, ili kako već, u splitskom Kliničkom bolničkom centru po kojoj će, kako tvrde, njihova struka biti marginalizirana u Traumatologiji.

“Svakodnevno smo izloženi pritiscima i nezadovoljstvu pacijenata koji čekaju na operativni zahvat i ne prihvaćaju objašnjenje da splitska ortopedija ne funkcionira jer nema uvjeta za rad” – naveli su u dopisu ministru zdravstva Viliju Berošu, njih devet od deset ortopeda u KBC-u, prije nego su 27. rujna otišli na bolovanje.

Dobra, neslužbena vijest, je da će se u ovaj četvrtak na posao vratiti njih četvero. Ali kojom brzinom će se smanjiti lista čekanja koja je na početku lipnja brojila 3.200 pacijenata sasvim je neizvjesno. Ionako su operativni zahvati i operacije drastično srezani zbog COVID-a.

Slijedi reorganizacija…

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij