kosovo1

U srijedu ujutro u Kosovskoj Mitrovici su se čule sirene za opasnost, a u tijeku je akcija jedinica kosovske policije koja je priopćila da je riječ o "sprečavanju krijumčarenja robe". Sirene su u međuvremenu stale, ali još uvijek je napeto. Napeto je na mostu preko Ibra u općini Zvečan, gdje kosovska policija pokušava proći prema centru grada, a građani ih pokušavaju spriječiti.

Jedna muška osoba teško je ranjena, životno je ugrožena i u tijeku je operacija u bolnci u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je za N1 dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

U jednom trenutku policija je upotrijebila suzavac da rastjera okupljene. Kako piše Kossev, čule su se i šok bombe.

Građani koji su se zatekli na licu mjesta prenose da je riječ o specijalnim jedinicima policije i da se mogu vidjeti uglavnom ispred ljekarni.

RTS javlja da su pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal zatvorili više trgovina u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima.

“Upadaju u skladišta, trgovine, ljekarne ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konzultacija i pripreme s policijom u sjevernom dijelu Mitrovice“, navodi RTS pozivajući se na svjedočenja i tvrdnje očevidaca.

Na ulicama su vozila Hitne pomoći i vatrogasci, a u centru grada su se okupili građani.

Blokirano je križanje koje se nalazi u blizini Tehničke škole.

Kosovska policija: Borba protiv krijumčarenja robe

Kosovska policija je u međuvremenu priopćila da je u ranim jutarnjim satima započela policijsku operaciju “u cilju realizacije strateških ciljeva na sprječavanju kaznenih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe”.

kosovo2

U priopćenju se navodi da se akcija provodu u regiji Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Sjeverne Mitrovice.

“Sve policijske radnje provode se u koordinaciji s nadležnim tužiteljstvima i sudovima, a odnose se na provjere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni i poslovni prostori, skladišta robe… Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz”, navodi se u priopćenju kosovske policije.

Izvor : N1info


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada