vw buba

Automobil je mnogima, uz nekretninu, jedna od najskupljih i najdragocjenijih stvari koje posjeduju. Ljubav i važnost automobila očituje se čak i popularnim nadimcima poput „limenog ljubimca.“ Naravno, uz posjedovanje automobila prisutan je i strah da će ga netko oštetiti ili ukrasti, znate li koji se automobili najviše kradu u Hrvatskoj?

Poslali smo upit Ministarstvu unutarnjih poslova i dobili informaciju kako se sve krađe motornih vozila prate u sklopu Služe nadležne za suzbijanje kriminaliteta povezanog s krađama motornih vozila.

Kada je riječ o otuđenim putničkim vozilima, u 2020. najviše su se krali automobili proizvođača Volkswagen, 30% svih ukradenih vozila. Vozila francuskih proizvođača nalaze na drugom mjestu po učestalosti krađa (19%), a na trećem se nalaze Opelova vozila s udjelom od 10% u ukupnom broju ukradenih vozila u 2020., rekli su nam iz MUP-a. 

Podaci za 2021. dostupni su samo za prvih osam mjeseci godine i situacija se nije promijenila. Najčešće ukradena putnička vozila bila su vozila proizvođača Volkswagen (21%), na drugom mjestu su vozila francuskih proizvođača (19%), a na trećem vozila proizvođača Opel (10%) - navode iz MUP-a)

Izvor : Klik.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada