beros

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je u ponedjeljak na twitteru da je prvoga dana uvođenja covid potvrda u zdravstveni sustav u zdravstvenim ustanovama testirano 6236 djelatnika, među kojima je bilo 20 pozitivnih osoba.

"Kod više od 6236 testiranih djelatnika u šezdesetak zdravstvenih ustanova prvog dana uvođenja obveznih EU covid potvrda zabilježeno je 20 pozitivnih. Još jedan neoborivi argument da su mjere neophodne u zaštiti pacijenata i zaposlenika", napisao je Beroš.

Kako se doznaje u najvećoj hrvatskoj bolnici KBC-u Zagreb, gdje je jutros održan prosvjed protiv uvođenja covid potvrda i testiranja, prilikom testiranja nije zabilježena ni jedna pozitivna osoba, a četvero djelatnika KBC-a nije se odazvalo testiranju.

Od ponedjeljka svaki zaposlenik u hrvatskom zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi mora imati EU digitalnu covid potvrdu, kao i posjetitelji i pratnja pacijenata. Svi zdravstveni djelatnici pri dolasku na posao moraju pokazati potvrdu da su cijepljeni ili da su preboljeli covid, dok se ostali moraju testirati dva puta tjedno.

Uvođenje covid potvrda podržali su danas Hrvatska liječnička komora i Hrvatska komora medicinskih sestara ocijenivši kako je to mjera koja će pridonijeti sigurnosti bolesnika. Istodobno su osudili prosvjede pred nekim bolnicama protiv mjera čiji je cilj sprečavanje širenja covida-19 jer se time narušava mir nužan bolesnicima u njihovu liječenju.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada