plenkovic novo

U Zagrebu se obilježava Nacionalni dan Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, a tom prilikom izjavu za medije dao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Komentirao je posljednja uhićenja u Međimurju, a osvrnuo se i na izjavu Mostovog zastupnika Nikole Grmoje koji je rekao da “HDZ skreće pažnju s afere u Kutini”.

“Broj nebuloza koje iznose različiti politički oponenti, kao gradonačelnik Vukovora koji ima fiks ideje da postoji dogovor HDZ-a i SDSS-a… Mislim da javnost mora razlučiti temeljna načela i držžavu i vladu koja poštuje neovisno djelovanje niti je informirana o ovakvim stvarima. Mislim da su ti, Bauk i Grmoja, trebali pitati skretanje pozornosti Puljka u Splitu? Je li HDZ govorio o teorijama zavjere kad su prošle godine skinuti imuniteti nekim zastupnicima”, istaknuo je premijer.

Hoće li gradonačelnik Kutine Babić biti isključen iz HDZ-a?

“Je li to oko Puljka ili oko turističke sezone? S čega mi to skrećemo pozornost? Što se tiče ovoga, dobili smo tu informaciju i zadužili smo županijsku organizaciju da razriješi to pitanje i to je na Celjaku“, rekao je.

Osvrnuo se i na gostovanja ministra Davora Božinovića na HRT-u i navodima da je najavio da bi se moglo uvesti obvezno cijepljenje.

“To nije točno. Pitalo ga se za covid potvrde, preneseno je kao obvezno cijepljenje, izbrišite te naslove tko god ih ima na portalima. On tvrdi da to nije istina”, kazao je Plenković.

“Ne možemo obvezu cijepljenja uvesti za nikoga jer smo na početku rekli da to nećemo. Vjerujemo u razboritost, mudrost, informiranost hrvatskih građana. Ne vjerujem da postoji više bilo tko u Hrvatskoj tko ne zna da covid postoji više od 18 mjeseci”, dodao je.

Dodao je da Vlada sve napravila te da ne mogu dovesti nekoga za ruku na cijepljenje.

“Ne možemo nikoga prisiliti da se cijepi”
“Mi prisiliti nikoga da se cijepi ne možemo, ali istodobno život mora funkcionirati”, poručio je. Dodao je da su na snazi ostale minimalne epidemiološke mjere.

“Ne vidim u čemu je problem da se ljudi cijepe. Mislite da su Danci, Francuzi i ostali koji su se više cijepili pametniji od nas?”

Komentirajući izbor predsjednika Vrhovnog suda, kazao je da se ništa dramatično nije desilo otkad je Đuri Sessi istekao mandat.

“Reformu pravosuđa radi Vlada, sabor, zakoni, a ne predsjednik VS-a. Otkad je u Hrvatskoj mantra o tome da moramo čuvati i obožavati i pokloniti povjerenje struci prestala biti mantra?”, rekao je.

“Događaj u Krapinskim Toplicama je nedopustiv”
Ministar obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se na incident u Krapinskim Toplicama gdje su antimaskeri upali u školu.

“Ono što se desilo u Krapinskim Toplicama je nedopustivo. Nemam ništa protiv da svatko ima svoje uvjerenje, hoće li kod kuće spaljivati maske ili gas maske, ali te svinjarije neće raditi po školama. Nećemo dopustiti da djeca koja idu u školu budu ugrožena”, rekao je ministar.

Rekao je da je kontaktirana socijalna služba, a odgovorio je i prijeti li tom roditelju oduzimanje djeteta:

“I to u konačnici ako i dalje inzistira na takvom ponašanju.”

Fuchs ističe da “treba pojačati represivne mjere” u smislu sankcija prema osobama koje tako upadaju u školu.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović komentirao je upotrebu covid potvrda.

“Kakva pravila budu u zdravstvenom sustavu, tako će biti i u socijalnoj skrbi”, rekao je, navodeći da je to s ciljem da se zaštiti najugroženije.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada