Podrška radu Vlade prema ovom istraživanju pala je te gotovo 60 posto anketiranih kaže da ne podržava vladine poteze.

Prema redovitom mjesečnom istraživanju Crobarometar, koje donosi Dnevnik Nova TV u suradnji s agencijom IPSOS, Hrvatska demokratska zajednica i u kolovozu je ostala najpopularnija hrvatska stranka. HDZ sad ima podršku 30 posto birača.

Lijevo-zelena politička platforma MOŽEMO! drugi je mjesec druga po popularnosti politička opcija u Hrvatskoj. U kolovozu je platforma MOŽEMO! imala potporu 15,6 posto anketiranih birača, što ujedno govori i da im popularnost iz mjeseca u mjesec raste.

Treća stranka po popularnosti je SDP, kojem i dalje pada potpora. U kolovozu je ovu stranku podržavalo 12,7 posto birača.

Na četvrtoj poziciji po popularnosti nalazi se MOST, koji je skočio na ljestvici uslijed svađa u Domovinskom pokretu. Rejting MOST-a je skočio na 8,9 posto, a Domovinski pokret sad je peta stranka po podršci anketiranih birača. Bivše društvo Miroslava Škore podržava pet posto birača. U odnosu na mjesec dana rabnije, rejting Domovinskog pokreta pao je za 2,5 posto.

Ispod izbornog praga ostaju HSU s 2,7 posto, Fokus s 1,5 posto, Radnička fronta s 1,3 posto, Živi zid s 1,2 posto te Centar s 1,1 posto podrške. Sve ostale stranke imaju zajedno 5,8 posto. (IDS – 0,6, HNS – 0,4, NS Reformisti – 0,3, HSLS – 0,3 posto, SDSS – 0,1 posto podrške birača). Kao neodlučno izjasnilo se 14,2 posto anketiranih.

Rejting Vlade

Podrška radu Vlade prema ovom istraživanju pala je te gotovo 60 posto anketiranih kaže da ne podržava vladine poteze. Vladu podupire oko 32 posto anketiranih, a da ne zna što bi odgovorilo kaže osam posto njih.

Foto : Davor Kovačević
Izvor : Novilist.hr

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada