Ženska je osoba ubijena, a sedam je osoba ranjeno u pucnjavi koja se u utorak u kasnim večernjim satima dogodila u romskom naselju Parag u općini Nedelišće u Međimurju, a prema informacijama iz Županijske bolnice Čakovec troje ranjenih još je na respiratoru.

Službenik za odnose s javnošću PU međimurske Nenad Risek rekao je jutros da je do pucnjave došlo sinoć oko 21 sati, nakon svađe te da su uhićene tri osobe koje se dovode u vezu s tragičnim događajem. “Stanje u Paragu je sada stabilno, policija sve pojačano kontrolira i nema dodatnih ugroza”, rekao je Risek dodavši da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Ranjena i 10-godišnja djevojčica

V.d. ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović otkrio je danas kakvo je stanje ranjenih nakon sinoćnje pucnjave. Na njihov bolnički prijem sinoć je dovezeno 8 osoba, tri su već jutros puštene kući, među njima i dvije djevojčice. Jedna (10) je zadobila prostrjelnu ranu podlaktice, druga je imala stresnu reakciju. Obje su dobile sredstva za smirenje i puštene su kući jutros. Kući je puštena i jedna muška osoba.

“Nažalost jedna dovedena osoba, žena 62. godište je preminula uslijed teških ozljeda. Četiri osobe su zaprimljene na kirurški odjel i operirane su. Jedna osoba je dobro, van životne opasnosti, ali tri osobe imaju teške ozljede. Operacije jedne osobe trajala je gotovo čitavu noć”, rekao je doktor.

“Trenutno su te tri operirane osobe na respiratoru, vjerojatno će sve biti u redu, ali liječnici se bore za njihov život. Imali su teške ozljede, trbušne šupljine, crijeva… Nakon tako teških ozljeda i kad je netko na respiratoru uvijek je životno ugrožen, ali prema informacijama koje sam dobio upravo vjerojatno će se sve biti u redu”,  dodao je.

Policija sazvala izvanrednu pressicu

U Policijskoj upravi međimurskoj održana je danasu 13 sati press konferencija gdje su izneseni novi detalji o ovom tragičnom događaju.

Načelnik Policijske uprave Ivan Sokač rekao je kako je policija u 20:54 minute dobila dojavu o tučnjavi više osoba.

“Prilikom dojave čula se rafalna paljba. U pomoć je stigla interventna policija i antiterorističke jedinice Lučko. Utvrđeno je da je došlo do tučnjave i pucnjave u zrak i prema grupi ljudi. Ozlijeđeno je 6 osoba. 6 osoba je zadobilo prostrijelne rane. Jedfna osoba je preminula”, kazao je.

Povod netrpeljivost i tučnjava

“Pretragom terena pronađeno je oružje iz kojeg je pucano. Na mjestu događaja izvršen je očevid… Moramo obaviti još puno razgovora. Tijekom današnjeg dana uhićene osobe trebale bi biti privedene pritvorskom nadzorniku…

S mjesta događaja udaljile su se tri osobe. Locirali smo ih i lišili slobode. Pronašli smo oružje iz kojeg je pucano. Krim-istraživanje je u tijeku. Uhićene osobe trebale bi biti tijekom dana privedene policijskom nadzorniku. Povod je tučnjava, svađa i netrpeljivost dviju obitelji”, kazao je.

Reakcija na Kajtazijevu izjavu

Savjetnik ministra Vladimir Faber komentirao je Kajtazijeve izjave  koji je danas rekao: “Upozorio sam ministra Božinovića da bi se mogla dogoditi tragedija, ali nije me slušao. I evo, dogodila se. Bilo je to samo pitanje trenutka… Rekao sam mu da imam saznanja o velikoj količini oružja, koja je u posljednje vrijeme stigla u naselja, i tražio da policija izvrši pretres i oduzme nelegalno oružje jer će se sigurno dogoditi zlo”, izjavio je Veljko Kajtazi.

“Reći informaciju da u naselju ima oružja? Što to znači? Ima i u drugim naseljima. Ova PU prije svega, čestitam im na sinoćnjim aktivnostima. Ova PU oduzela je 37 komada zabranjenog oružja. To je dovoljno za naoružati satniju. No, problem je… zašto ne kažu, ta i ta osoba ima oružje… Policija ne može ući u stan bez sudskog naloga. Ovo je floskula zbog izbjegavanja vlastite odgovornosti. “, napomenuo je.

Ne zna se otkud osumnjičenom kalašnjikov

Faber smatra da je izostala generalna prevencija što se tiče držanja nelegalnog oružja.

Napominje i kako se stopa kriminaliteta smanjuje i da se smanjuje sudjelovanje romske nacionalne manjine u kriminalnim radnjama u PU međimurskoj. Rekao je i kako još uvijek ne znaju od kuda osumnjičenom mladiću kalašnjikov, kojim je počinio ubojstvo.

Izvor : N1info


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno