Dok oni po svijetu grade kapelice, obnova od potresa i dalje stoji, poručio je SDP

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman na današnjoj sjednici Vlade najavio je potporu hrvatskih poreznih obveznika gradnji kapelice u Betlehemu s gotovo pola milijuna eura.

“S obzirom na veliki porast broja posjetitelja Izraelu, planira se gradnja šest kapela, a nastavno na zamolbu gvardijana samostana Svetog duha franjevaca, za financijsku potporu za izgradnju kapele hrvatskih blaženika u mučenika u Betlehemu, Ministarstvo vanjskih poslova je izradilo i uputilo vladi prijedlog odluke o odobravanju istog”, poručio je Grlić Radman na sjednici Vlade.

Nismo dugo trebali čekati na reakcije. 

“Na današnjoj sjednici Vlade ministar vanjskih i europskih poslova Grlić Radman obavijestio nas je da će hrvatski porezni obveznici graditi kapelicu u Betlehemu i da će ih to koštati 450 tisuća eura. I ne bi to bila neka vijest da Hrvatska sjedi na višku novca i više ne zna gdje ih i kako potrošiti. Međutim, kad ti isti porezni obveznici s onkološkim bolestima čekaju na terapiju zračenja tri mjeseca jer, očito, nemamo dovoljno aparata, ta vijest postaje skandalozna. Pritom se trenutno u KBC Sestre milosrdnice na terapiju ne može ni doći jer je aparat u kvaru. I tako svako malo. Da ne govorimo da udruge i liječnici već godinama mole Vladu da nabavi barem jedan aparat za intraoperativno zračenje, koji bi mnoge bolesnike spasio od dugotrajnog odlaska na radioterapiju. Jedan takav aparat, za usporedbu, košta 5 milijuna kuna, a kapelica u Betlehemu gotovo 3,5 milijuna. Plenkovićeva Vlada uvijek je znala mudro postaviti prioritete pa tako i ovaj put – prvo svi njihovi klijenti i Crkva koja osigurava glasove, a tek ako išta ostane ono što građanima stvarno treba. A za liječenje onkoloških bolesnika ima, očito, alternativnu terapiju – neka se mole u betlehemskoj kapelici”, poručili su iz GLAS-a.

Oglasio se i SDP,  poručili su: "Vladajući valjda misle da u Hrvatskoj teče med i mlijeko kad se ovako bezbrižno razbacuju novcima hrvatskih građana. Dok oni po svijetu grade kapelice, obnova od potresa i dalje stoji".

https://t.co/QGAbXJkIM9

— SDP Hrvatske (@SDPHrvatske) August 19, 2021 

Foto: Screenshot RTL

Izvor: rtl.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij