U karanteni u Splitu i Trilju trenutačno je smješteno 18 gostiju koji ljetuju u Dalmaciji, a za koje je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na covid-19 infekciju, doznaje se u četvrtak u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

“Od 18 osoba koje su trenutačno u karanteni 14 su strani državljani, a četiri su hrvatske državljanke koje rade u Švedskoj i Švicarskoj, ali im je pri povratku u te zemlje na splitskom aerodromu testiranjem ustanovljeno da su pozitivne na covid infekciju te su smještene u karantenu”, rekao je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić.

Po njegovim riječima, karantene u Splitu i Trilju imaju hotelski smještaj i u njima osobe pozitivne na covid infekciju borave od dva do deset dana, ovisno o procjeni epidemiologa.

“Tijekom lipnja, srpnja i dosadašnjeg dijela kolovoza u ta dva karantenska smještaja boravilo je oko 100 gostiju koji s bili na ljetovanju na području Splitsko-dalmatinske županije, a za koje je testiranjem ustanovljeno da su pozitivni na covid infekciju”, rekao je Gabrić.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada