Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode objavljena je snimka s plaže u Slatinama na Čiovu.
Prema svjedočenju brojnih posjetitelja plaže, jedan mlađi muškarac vozio je jet ski i svega desetak metara od obale divljao i radio krugove po moru.

Netko je primjetio i da se vjerojatno radi o privatnom jet skiju, jer je na onima koji se iznajmljuju većinom ugrađeno daljinsko gašenje, upravo radi ovakvih idiota.

Podsjećamo da gliseri i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodice na zračnom jastuku i si.) mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 m od obale, i to na području na kojem istima nije zabranjeno glisiranje.

Prolazak glisera i brodica na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodice na zračnom jastuku i si.) do područja na kojem glisiranje nije zabranjeno moguće je obavljati najmanjom mogućom brzinom.

Ako se glisiranjem obavlja gospodarska djelatnost, gliseri i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodice na zračnom jastuku i si.) prolazak moraju obavljati u propisano označenim morskim prolazima.

Područja na kojima je motornim brodicama i brodicama na mlazni pogon zabranjeno ploviti s hidrodinamičkim uzgonom odnosno glisirati, određuje nadležna kapetanija te se takva područja objavljuju u službenim pomorskim navigacijskim kartama i publikacijama.

Sportske i druge aktivnosti mogu se obavljati na plovnom putu samo uz prethodno odobrenje kapetanije.

Izvor: Morski.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada