hren

Promjenjivo i nestabilno vrijeme donijelo je diljem Hrvatske grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom oborinom i pojačanim vjetrom. Prijepodne je zahvatilo vinkovačko područje. Srušena stabla, oštećeni automobili, šteta se zbraja. Snimka nadzorne kamere iz jednog vinkovačkog kafića pokazuje kojom je jačinom vjetar jutros udario na taj grad:

Olujno nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je oko 8,50 sati rubno područje Osijeka, područje Đakovštine i Dalja, bez struje su ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a poteškoće su i Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvijestila je Civilna zaštita. Županijski centar 112 Osijek zaprimio je do 11 sati 189 dojava vezano uz posljedice nevremena, koje su se odnosile na uklanjanje stabala s prometnica, električnih vodova, oštećenja krovova na kućama.

Bez struje su u četvrtak ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a na intervencijama su angažirani vatrogasci iz JPVP Osijek i lokalnih DVD-ova te ekipe HEP-a. Civilna zaštita izvijestila je i o jutrošnjem nevremenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji nakon kojeg su zabilježene štete na električnoj mreži širom županije, prekid napajanja električnom energijom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama te veći broj oborenih stabala.

Najveći problem je s opskrbom električne energije zbog pokidanih električnih vodova na području cijele županije, a na terenu su vatrogasci i ekipe HEP-a. Nisu zabilježene štete zbog velike količine vode, a Županijski centar 112 je od 8,35 do 10 sati zaprimio 65 poziva vezano uz posljedice nevremena.

Jako nevrijeme zahvatilo je u četvrtak dopodne osim vinkovačkog i vukovarsko područje pri čemu je vjetar lomio krošnje drveća. Iznimno jak vjetar prouzročio je štetu i na pojedinim objektima s kojih je odnio limeni pokrov. Oštećeni su i pojedini osobni automobili uslijed pada grana i limova s krovova. Jaka kiša prouzročila je problem s odvodnjom u pojedinim domaćinstvima na nižim područjima. Prometnice su prohodne i promet se odvija normalno, doznaje se od dežurnih službi.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a izvijestilo je na Twitteru o nevremenu praćenom kišom i jakim vjetrom koje je malo prije 9 sati zahvatilo područje Đakovštine i rubne dijelove Osijeka. Vjetar je srušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća.

Još jučer su HRT-ovi prognostičari najavili da će na praznički četvrtak vrijeme biti vrlo nestabilno. Iako kišu mnogi priželjkuju, ponegdje bi, upozorili su, mogla donijeti probleme jer će biti i izraženijih pljuskova, lokalno moguće i nevremena, na moru i pijavica. Njihov je savjet stoga da pratite upozorenja i prilagodite aktivnosti vremenskim uvjetima.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij