U SRIJEDU je spojen Pelješki most. Kada za nešto manje od godinu dana budu završene pristupne ceste i most bude otvoren za promet, hrvatski će jug biti napokon teritorijalno povezan s ostatkom zemlje.

U javnosti su se počeli pojavljivati i prijedlozi imena za Pelješki most pa su tako neki predložili da se zove po Oliveru Dragojeviću, neki po Faustu Vrančiću, dok su neki poručili kako bi se jednostavno trebao zvati - Pelješki most. U sve se sad uključio i general Ante Gotovina. 

On je u subotu bio na misi za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima te na blagoslovu velike hrvatske zastave koja je svečano postavljena na novouređeni jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima.

Nakon svečanosti su ga pitali što bi poručio hrvatskom narodu u danima ponosa i slave uz obilježavanje Oluje, a Gotovina se u odgovoru dotaknuo i Pelješkog mosta.

"Kao što vidite, tradicija je nešto što moramo čuvati. Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo - trebamo raditi i raditi! Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše - Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda!" rekao je Gotovina za IKA-u.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada