Pfizer i Moderna podigli su cijenu cjepiva protiv koronavirusa, doznaje Financial Times. Iz obje kompanije zasad nisu bili spremni za komentar.
Farmaceutske tvrtke Pfizer i Moderna povećale su cijene svojih cjepiva protiv COVIDA-19 u najnovijim ugovorima o opskrbi zemalja članica Europske unije, objavio je u nedjelju Financial Times.

Hrvatski znanstvenici koji proučavaju kombiniranje cjepiva protiv COVID-19 upozoravaju: Moramo cijepiti 80-90 posto populacije ili ćemo ponovno biti na početku

Nova cijena za Pfizerovo cjepivo sada iznosi 19,50 eura u odnosu na 15,50 eura, koliko je iznosila prije, objavio je list, pozivajući se na dijelove ugovora koje je dobio na uvid.

Nova cijena Modernina cjepiva po dozi sada iznosi 25,50 dolara (21,50 eura), a u sklopu prvog ugovora iznosila je oko 19 eura, no to je manje od prethodno dogovorenih 28,50 dolara (24 eura) jer je narudžba količinski porasla, stoji u izvješću u kojemu se citira dužnosnik upoznat s potpisivanjem ugovora.

Europska komisija priopćila je da je Europska unija na putu da postigne cilj - potpuno cijepljenje najmanje 70 posto odrasle populacije do kraja ljeta.

U svibnju je EU izvijestio kako očekuje da će do kraja rujna primiti više od milijardu doza cjepiva od četiriju proizvođača lijekova.

Ni iz Pfizera ni iz Moderne nisu odmah bili dostupni za komentar, piše Reuters.

Izvor: ZIMO


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada