Istarska policija privela je njemački par pod sumnjom da je na parkiralištu u Poreču ostavio dvoje djece i psa u zaključanom automobilu dok su oni bili u kupnji u trgovačkom centru.

Policija je u petak oko 19.30 zaprimila dojavu građana da je na parkiralištu u Ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy njemačkih registracijskih oznaka zaključano dvoje djece i pas.

Na mjestu događaja policajci su zatekli 28-godišnju njemačku državljanku, koja je netom prije dolaska policije otključala automobil.

Ekipa porečke Hitne medicinske pomoći djecu je zbog simptoma toplinske iscrpljenosti prevezla u pulsku bolnicu. Nakon što im je pomoć pružena, djeca su otpuštena iz bolnice, dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska ambulanta.

Njemački državljani uhićeni su nakon što je utvrđeno da su u zaključanom automobilu, sa zatvorenim prozorima, ostavili dvoje djece i psa dok su oni bili u kupnji u trgovačkom centru u Ulici Mate Vlašića.

Osumnjičeni su jučer navečer privedeni u pritvorsku jedinicu, a o slučaju su obaviješteni nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb.

Istarska policija upozorila je građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilu jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Izvor : Hrt.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada