Pojačan je promet na cestama u smjeru mora pa iz Hrvatskog auto-kluba vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

Od ranog jutra gužve prema moru. Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko šest kilometara. U smjeru kopna na Krčkom mostu kolona je duga oko deset km, a u smjeru otoka oko četiri km.

Danas do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

MUP ogromne gužve nadzire i iz zraka. Priopćili su kako je na cestama udarni vikend i da je na odredište bitno stići sigurno, a ne brzo.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka četiri km koja se dijelom proteže i na Istarski Ipsilon. Na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je dugačka tri km. Na tunelu Učka u smjeru Rijeke kolona je dugačka dva km.

Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na Graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima. 

Osim redovne katamaranske linije Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, u subotu 31. srpnja u 19 sati uvodi se dodatna katamaranska linija iz Zadra prema Istu, te iz Ista prema Zadru u nedjelju 1. kolovoza u šest sati. Odgađa se početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar-Ancona za 2. kolovoza.

Iz HAK-a javljaju da je pojačan promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora. ''Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko šest kilometara. Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko četiri kilometara'', objavili su na službenim stranicama HAK-a.

Zbog pojačanog broja biciklista, mopedista i motociklista, vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Također, vozačima zbog upozorenja na toplinski val, savjetuju da ''oni koji putuju na dužim relacijama to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum''.

Foto: screenshot HAK-MUP

Izvor: dnevnik.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij