hren

Policijski službenici u Splitu danas su dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem i utvrđeno je da je u četvrtak ujutro izazvao požar na plastičnim kontejnerima, uništio kontejnere i oštetio jedno vozilo, ali i da je u proteklih godinu dana uništio i oštetio oko stotinu kontejnera u Splitu.

- Jučer ujutro nakon što su  od 5.10 sati do 5.25 sati zaprimljene tri dojave kako je na području Splita, na tri različita mjesta došlo do požara na ukupno šest plastičnih kontejnera, policijski službenici su izašli na mjesto događaja i započeli intenzivno kriminalističko istraživanje. Žurno su poduzete mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaska počinitelja. Policijski službenici Druge policijske postaje su  već tijekom jutra utvrdili identitet osobe koja se dovodila u vezu s podmetanjem požara na kontejnerima  i tijekom dana u službene prostorije doveden je muškarac za kojeg je postojala sumnja da je povezan s opisnim događajima.

Danas je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem i utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je jučer ujutro izazvao požar na plastičnim kontejnerima u Gupčevoj, Osječkoj i Kranjčevićevoj ulici u Splitu, te je na taj način uništeno šest plastičnih kontejnera i oštećeno jedno osobno vozilo.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak od prosinca 2020.godine do 28.srpnja ove.godine na području Splita,  ostvario obilježja većeg broja kaznenih djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Oštećenja tuđe stvari“ na način da je izazvao požare u kojima je uništeno i oštećeno ukupno 100 kontejnera. Kao posljedica izbijanja požara na kontejnerima u događajima je ukupno oštećeno i 17 osobnih vozila, te jedan motocikl.

Nakon dovršenog istraživanja 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku – stoji u službenom policijskom izvješću.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij