U klaustru Samostana Gospe Sinjske danas je predstavljen Virtualni vodič i nova web stranica Staza Gospi Sinjskoj na dionici od Solina do Sinja. Projekt je započet prije osam godina kada su uz pomoć HGSS-a ucrtane staze. Posljednjih četiri mjeseca, intenzivirala se na način da je izrađena virtualna staza sa 170 panorama.

- Shvatili smo da je naša moralna i vjerska obaveza da revitaliziramo ovu stazu. Nažalost, snašla su nas teška vremena koronavirusa i odabrali smo ovaj novi alat, moderan način prikazivanja Splitsko-dalmatinske županije. S našom Turističkom zajednicom u zadnje vrijeme radimo na virtualnom prikazivanju. Uskoro ćemo predstaviti 60-ak tematskih staza diljem naše županije putem Google street view-a, tako da svi turisti i gosti koji dolaze mogu se i online diviti našim ljepotama. Možda i u ovoj stazu nađu svoju utjehu i utječu se našoj Čudotvornoj Gospi Sinjskoj – kazao je prilikom predstavljanja dožupan Stipe Čogelja, prenosi Ferata.hr.  

Direktorica Turističke zajednice grada Sinja Monika Vrgoč kaže kako virtualni vodič obuhvaća veliki dio sadržaja koji se nalaze na Stazi Gospi Sinjskoj.

- Najbitnije je da staza živi, da se vidi, da je dostupna ljudima. U sljedećim fazama projekta, uz podršku Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije koja je inicijator ovoga dijela projekta, nadamo se da će ona biti u potpunosti pripremljena i da će u sljedećim fazama zaživjeti u punom smislu, kao što je i povijesna intencija samog tog hodočasničkog puta – kazala je Vrgoč.

Prema riječima Lane Jukić, menadžerice kvalitete u CogitoLab kompaniji, Vitualni vodič i nova web stranica Staza Gospi Sinjskoj korisnicima su dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku, a ubuduće će biti dostupni i na drugim jezicima.

- Virtualni vodič se sastoji od 170 panorama na potezu od Solina do Sinja. On je prilagođen za gledanje na laptopu ili PC-u od kuće ili za mobitele, da hodočasnik koji hoda stazom može u isto vrijeme pratiti sve sadržaje koje vidi u prostoru oko sebe na audio, video, fotografijama i 360 panoramama koje su snimane posebnim kamerama - kazala je Jukić.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada