hren

U UNUTRAŠNJOSTI danas će biti umjereno do pretežno oblačno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, češće u prvom dijelu dana te ponovno navečer, a oborina mjestimice može biti obilna, osobito u gorskim i središnjim krajevima, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na Jadranu će biti promjenjivo, mjestimice uz kišu te pljuskove s grmljavinom.

Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a na južnom dijelu uglavnom sjeverozapadni i zapadni vjetar, navečer i u noći u okretanju na buru.

Najviša temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih, u gorju niža.

Izdan niz narančastih upozorenja

Iako je jučer objavljeno da je područje Osječko-baranjske županije dobilo crveno upozorenje za današnji dan zbog moguće lokalne obilne kiše, danas je DHMZ revidirao upozorenje, pa je tako na snazi narančasto upozorenje za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju.

Na tim se područjima očekuje obilna kiša. U zagrebačkoj regiji do 50 mm po kvadratu, u Karlovačkoj više od 75 mm, u gospićkoj 50-90 mm i u osječkoj 40-70 mm.

U sve četiri regije moguće su urbane i bujične poplave, navodi DHMZ, a očekuje se i grmljavina.

Narančasto upozorenje, po klasifikaciji DHMZ-a, označava "opasno vrijeme".

U Osijeku jučer pala obilna kiša, vjetar odnio krov sa zgrade

Tijekom nevremena koje je jučer poslijepodne pogodilo Osijek u kratkome vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru.

Zbog obilne kiše, koja je mjestimice bila praćena i tučom, bilo je dosta složenih intervencija hitnih službi, pa su mobilizirane i dodatne snage javne profesionalne vatrogasne postrojbe, ali i svih osječkih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Zbog jakoga vjetra u Ulici Matije Gupca odnesen je dio krova, a u prigradskom naselju Višnjevcu je zbog pada stabla oštećena elektroenergetska instalacija. 

Tvrtka Unikom je imala više od 15 intervencija zbog pada grana, a nekoliko prometnica u gradu bilo je poplavljeno, zbog čega je promet bio u prekidu.

Pod jednim automobilom otvorila se rupa dok je stajao na parkiralištu, pa su ga vatrogasci izvlačili za vrijeme oluje.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij