Nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu u Splitu, 73-godišnjak osumnjičen za pokušaj ubojstva 60-godišnje susjede koju je prije dva dana mašklinom udario u glavu u selu kraj Zagvozda, pušten je da se brani sa slobode. 

Kako doznajemo, tužilaštvo nije ni tražilo određivanje istražnog zatvora, već se uredujuća zamjenica zadovoljila mjerama opreza. Osumnjičeni će se redovno morati javljati policiji, a zabranjeno mu je približavanje i uspostavljanje kontakta sa žrtvom. 

Odluka Državnog odvjetništva već je izazvala dosta polemika u stručnim krugovima, a nema sumnje da će mnogi biti neugodno iznenađeni ovakvim raspletom slučaja. Istina, istražni zatvor nije sankcija, već se određuje samo kada za to postoje razlozi predviđeni zakonom, no cijeli napad snimljen je video kamerom i prije dva dana šokirao je Hrvatsku iskazanom brutalnošću. 

Osumnjičeni je na susjedu nasrnuo nakon svađe zbog međe. Tenzije su bile prisutne i prije napada mašklinom jer se na snimci čuje kako netko govori da se zove policija. Nakon svega, 73-godišnjak će se u nastavku postupka braniti sa slobode.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada