Povorka ponosa jubilarnog 10. Split Pridea prošla je svojom tradicionalnom rutom, užim središtem Splita prema Rivi.
Okupljanje na bedemu Cornaro iza Galerije počelo je u 17 sati, a kolona je zbog kiše krenula poslije 18,30. U povorci sudjeluje i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, a organizatori su rekli kako im to puno znači, jer se tako pokazuje da je povorka nešto normalno što se odgađa svugdje u svijetu.

Gradonačelnik je rekao kako je došao jer želi podržati Split Pride i zato što smatra da svi građani imaju ista prava. On se nada da će ovogodišnji Pride proći u redu, a da će na idućima biti sve manje snaga sigurnosti.

Jučerašnju povorku pratile su jake policijske snage.

Sudionici povorke nosili su zastave duginih boja, na čelu kolone bio je transparent Split Pride, a među brojnim drugima bili su oni na kojima je pisalo: "Mržnja je izbor -rodni identitet nije, "Cijepi se protiv homofobije i transfobije", "Volim cure", "Policija je tu zbog vaše mržnje."

Prema podacima organizatora Split Pridea, u povorci je sudjelovalo oko 200 ljudi.

Zbog epidemioloških mjera na okupljanje su puštane samo osobe s Covid potvrdama, osobe s potvrdama da su preboljele Covid, s potvrdama o cijepljenju ili s negativnim testom na Covid. "Ne želimo da postanemo žarište pandemije" poručili su organizatori u pisanom materijalu u povodu 10. Split Pridea.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada