Zbog povećane gustoće prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta, javlja HAK.

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora, između čvorova Otočac i Gornja Ploča u oba smjera, između tunela Bristovac i čvora Maslenica kolona vozila u pokretu u smjeru mora duga je oko 10 kilometara.

Nešto kraća kolona je na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od naplatne postaje Trakošćan do graničnog prijelaza Macelj je kolona vozila u pokretu u smjeru Slovenije. Duga je oko 1 kilometar.

Zbog radova nastaju kolone u smjeru Zagreba 

U smjeru Zagreba vozi se usporeno u isprekidanim kolonama na pojedinim dionicama u zoni radova suženim kolnikom.

Na autocesti A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila u pokretu duga je oko 1.8 kilometara, dok je na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona u pokretu duga oko 7 kilometara.

Ispred tunela Učka u smjeru Rijeke kolona vozila u pokretu duga je oko 2 kilometra, na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko jednog kilometra, a na Krčkom mostu se u smjeru kopna vozi u koloni od 4 kilometra.

Pred naplatnom postajom Lučko kolona vozila u smjeru Zagreba duga je oko jedan kilometar, a pred Demerje oko 500 metara.

Mogući zastoji na autocesti, duž jadranske obale i na graničnim prijelazima

Zbog veće gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni na autocesti A7 između čvorova Diračje i Orehovica u oba smjera, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, a na većini graničnih prijelaza zabilježena su višesatna čekanja na ulasku i izlasku iz Republike Hrvatske, upozorava HAK.

Zastoji su mogući i u trajektnim lukama i pristaništima, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste Rijeka-Zagreb

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru te na širem riječkom području, dok jak vjetar povremeno i mjestimice usporava promet na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, te na cestama u priobalju.

Mogući su i odroni zemlje i kamenja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas do 14:00 sati te u nedjelju od 12:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada