I ove godine u srednjim je školama daleko više upisnih mjesta nego što je osmaša, pa je u mnogim školama nakon nedavno završenog ljetnog upisnog roka ostalo slobodnih mjesta – ukupno preko pet tisuća. Prema unaprijed donesenoj odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja i ove će se godine provoditi jesenski upisi rok.

Protekle srijede osmašima je istekao rok za dostavu upisnica u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa. Time je  završio i ljetni rok upisa u srednje škole.

Nakon tog roka nepopunjeno je ostalo 5.291 mjesto, s time da se stanje na stranici upisi.hr ažurira više puta u danu pa je ovo okviran broj mjesta.

Slobodnih mjesta ostalo je u mnogim gimnazijama, tehničkim i ekonomskim školama, dok su, primjerice, kvote za medicinske sestre/tehničare popunjene.

Tablica slobodnih mjesta pdf

Prijave za jeseski rok počinju 21. kolovoza

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, prijave u elektronički sustav upisa u srednje škole započet će 21. kolovoza. Istoga dana učenici će moći prijavljivati srednjoškolske programe koje žele upisati. Prijave završavaju 26. kolovoza , a dan prije s lista će biti obrisani kandidati koji nisu zadovolji preduvjete.

Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 28. kolovoza, a do 31. kolovoza učenici će u škole dostavljati upisnice i ostalu dokumentaciju koju škola zahtjeva. Dan kasnije bit će objavljen broj slobodnih mjesta nakon jesenskog upisnog roka, a prethodnih godina održan je i treći, naknadni upisni rok za učenike koji se nisu uspjeli upisati ni na ljetnom niti na jesenskom. Rokovi za kandidate s teškoćama nešto su drugačiji, a sve ih detaljno možete proučiti u tablicama u nastavku.

Izvor: Srednja.hr 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij