hren

Ove subote, 17. srpnja održat će se deseti splitski Pride. Deseti put do sada, splitska LGBTIQ+ zajednica i podržavatelji organizirano izlaze na ulicu, prosvjeduju protiv predrasuda kojima su okruženi, podižu svijest sugrađana o svom postojanju i slave sve svoje različitosti i identitete.

Okupljanje sudionika počinje u 17 sati na bedemu Cornaro iza Galerije umjetnina, a u 18 sati kreće povorka. Očekivani povratak na Bedem je u 19 sati, a zatim će uslijediti program zabavnog karaktera, koji će trajati do 23 sata.

 - Potrudili smo se da povorka bude što ljepša i šarenija i odabrali smo izvrsne izvođače. Ali ne smijemo zaboraviti da Pride nije samo šarenilo i zabava, Pride je prosvjed. Velika stvar za splitski Pride je i najava gradonačelnika da će nam se pridružiti u povorci. Sretni smo što na čelu grada imamo čovjeka koji se trudi razumjeti našu problematiku. Pozivamo i ostale sugrađane da nam se pridruže, ali prije toga moramo napomenuti nekoliko važnih stvari – poručili su iz Split Pridea

Zbog trenutno važećih mjera, na okupljanje će puštati samo osobe s Covid potvrdama, osobe s potvrdom da su preboljele Covid, osobe s dokazima o cijepljenju i osobe s negativnim testom na Covid.

- Ne želimo riskirati da postanemo žarište pandemije. Svjesni smo da će radi tog razloga okupljenih biti manje i žao nam je zbog toga. Oni koji žele, povorci se mogu pridružiti kada krene. Nitko vam ne može zabraniti šetnju po javnim površinama, ali molimo vas da se pridržavate mjera i držite distancu. Pazite na svoju sigurnost i na sigurnost članova vaših obitelji – naglasili su organizatori.

Ususret održavanju splitskog Pridea, oglasili su se i iz PUSD.

- Policijski službenici će vršiti snimanje prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.
Molimo građane da poštuju upute i smjernice policijskih službenika na terenu, kako bi javno okupljanje proteklo mirno – poručili su policajci.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij