Za razliku od dosadašnjeg Pravilnika, koji je poznavao kategoriju djece do pet godina, sada svi plaćaju istu cijenu

U slučaju da prođe novi Pravilnik o cijeni osobnih iskaznica, za sve kategorije građana poskupjet će vađenje osobnih dokumenata. Nije riječ o beznačajnom poskupljenju.

Tako bi prema novom Pravilniku ishođenje elektroničke osobne iskaznice koštalo 100 kuna za sve one koji je vade bilo prvi put ili je zamjenjuju zbog isteka roka važenja. Stariji od 70 jedini su koji su izuzeti iz ove kategorije i svi oni koji ne žele osobnu iskaznicu s certifikatom plaćat će je 70 kuna, čak 20 kuna više nego sada, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Za razliku od dosadašnjeg Pravilnika, koji je poznavao kategoriju djece do pet godina i kojima su roditelji plaćali osobnu iskaznicu 60 kuna, novi Pravilnik, koji je u e-savjetovanju do 22. srpnja, nakon čega će ga donijeti ministar Davor Božinović, djecu je izjednačio s odraslima, pa svi plaćaju jedinstvenu cijenu od 100 kuna (do sada je većina građana plaćala e-osobnu iskaznicu 79,50 kuna, djeca do pet godina 60, a stariji od 65 godina 49,50 kuna). Odnosno, djeci do pet godina će ishođenje osobne poskupjeti za 40 kuna. 

Dakle, novom cijenom osobnih iskaznica najpogođeniji su roditelji koji žele ishoditi dokumente za svoju djecu. Osim povećanja cijene izdavanja, druge odredbe vezane uz osobnu iskaznicu ostaju manje-više jednake. 

Foto : ilustracija MUP
Izvor : Rtl.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada