Za predsjednika je izabran Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju), dok su potpredsjednici Željko Domazet (Centar) i Vice Mihanović (HDZ). Novi predsjednik Vijeća nada da će se prva radna sjednica održati do kraja ovog mjeseca. Nadam se da će rasprave na Vijeću biti konstruktivne i da ćemo imati sjednice redovito, kazao je Prkić.

Izbor Prkića za predsjednika, nisu podržali vijećnici Kerumove Hrvatske građanske stranke koji su bili protiv, dok je Prkića podržao HDZ. Prkić bi ovu dužnost trebao obavljati idućih godinu dana, a potom bi trebao ustupiti mjesto koalicijskim partnerima iz SDP-a i Nezavisne liste Mamić-Ramljak, dok je splitski Most – ključni faktor u sastavljanju većine – objavio da nije zainteresiran za rotirajuću funkciju.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak zadovoljan je što je konstatirano vijeće. Izdvojimo kako u novom vijeću neće sjednici Željko Kerum jer je stavio mandat u mirovanje te ga mijenja Lidija Bekavac. Umjesto Tomislava Mamića u Vijeću će sjediti Ante Vuković.

Izvor : Radiodalmacija.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij