hren

Više od 100 vatrogasaca već je satima u teškoj borbi s požarima na na Čiovu, gdje je prvi požar započeo danas, nešto prije 12 sati, između Okruga Donjeg i Okruga Gornjeg.

Požari na Čiovu zahvatili su nekoliko desetaka hektara makije, borove šume, ali i maslinika te su zaprijetili i obiteljskim kućama. Na sreću, kuće su obranjene uz pomoć zračnih protupožarnih snaga.

Cijelo Čiovo bilo je prekriveno dimom i pepelom, a nekoliko tisuća turista koji se tamo nalaze su u strahu gledajući ogromni plamen i dim u svojoj blizini, kazali su novinarima pojedini stanovnici Čiova.

Požar je još aktivan, a pred vatrogascima je još teškog posla gašenja, a potom i saniranja tijekom večeri pa i noći te sljedećeg dana.

Požar i dalje gase vatrogasne snage iz DVIP-a, JVP Split i Trogir te okolnih DVD-ova Okrug, Trogir, Slatine, Marina, Seget-Vranjica, Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin i Vranjic, koji su na terenu sa tridesetak razičitih vozila.

Vatrogascima je na početku požara iz zraka pomagao helikopter, a potom su se priključila i tri kanadera te air-tractor, koji su pomogli djelomičnom smirivanju situacije.

Foto: facebook/VOSNH

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij