Slobodni smo zamoliti za taj dodatni doprinos kako bi u što skorije vrijeme postigli procijepljenost populacije više od 70 posto, napisao je ministar

Ministar zdravstva Vili Beroš poslao je pismo obiteljskim liječnicima u kojem ih poziva da svaki dan kontaktiraju pet ili više osoba pacijenata i pozovu ih na cijepljenje. 

U dopisu ministar liječnike obiteljske medicine moli i da osiguraju cijepljenje u ordinacijama u svom redovitom radnom vremenu. 

"Obzirom da obiteljski liječnik ima najbolji uvid u populaciju opredijeljenu za njegov tim, te s obzirom na iskustvo s javnim pozivima i zaprimljene upite građana, smatramo da bi za zdravlje naših građana koji su starije životne dobi, pogotovo u uvjetima vala vrućina, bilo optimalno omogućiti im cijepljenje u ordinacijama njihovog izabranog liječnika obiteljske medicine, a ne samo na lokacijama zavoda i punktovima organiziranog cijepljenja naručivanjem ili putem javnih poziva", stoji u dopisu ministra Beroša. 

"Predlažem da dnevno kontaktirate 5 ili više osoba..."

Iznio je i prijedlog kako povećati broj cijepljenih. 

"U cilju povećanja procijepljenosti građana koji još nisu iskazali interes za cijepljenje predlažemo da dnevno kontaktirate 5 ili više osoba, ovisno o postotku procijepljenosti vaše populacije u skrbi i pozovete ih na cijepljenje", napisao je Beroš.

"Slobodni smo zamoliti za taj dodatni doprinos kako bi u što skorije vrijeme postigli procijepljenost populacije više od 70 posto i na taj način spriječili širenje epidemije", napisao je Beroš obiteljskim liječnicima. 

Na kraju ih je zamolio i da u vrijeme godišnjih odmora osiguraju zamjene u punom radnom vremenu. 

Izvor : Rtl.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada