INFEKTOLOGINJA iz KB-a Dubrava Nikolina Bušić jučer je rekla da je umrlo osam pacijenata koji su primili dvije doze cjepiva protiv koronavirusa.

"Imali smo i smrtnih slučajevima među njima. Radi se uglavnom o bolesnicima s teškim komorbiditetima i većom životnom dobi. Najmlađi je imao 65 godina. Ukupno ih je bilo osam među ovima koji su dobili dvije doze", rekla je Bušić za RTL. 

Podsjetimo, izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kaže kako nijedna cijepljena osoba nije preminula zbog koronavirusa. Šef HZJZ-a danas je na konferenciji za medije komentirao izjave infektologinje.

"Mi do jučer nismo dobili nikakvu obavijest od Dubrave, to je nedopustivo i neodgovorno. Podsjetit ću da je HZJZ prije dosta vremena objavio podatke o oboljelima i hospitaliziranima koji su cijepljeni s dvije doze. To su podaci do 19. svibnja. Provjerili smo danas, na taj datum nismo imali potvrđenu nijednu smrt među osobama koje su cijepljene.

Za očekivati je da ima osoba koje su umrle od covida, a cijepljene su s dvije doze. Mi sada to analiziramo i izaći ćemo s podacima", rekao je Capak.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada