Ministar zdravstva Vili Beroš na svom se profilu na Facebooku osvrnuo na sve one koji se nisu i ne žele cijepiti. Pozvao ih je da si postave nekoliko pitanja.

'Cijepljenje protiv Covida-19 nije vaša tema? Necijepljenjem upravo pokazujete da ste dio nje. Štoviše, pišete negativan scenarij i to ne samo za sebe, već i svoju obitelj, susjede i svoje sugrađane. Ako ne postoji medicinski razlog da se cijepite, a to ne želite učiniti, morate si postaviti sljedeća pitanja.

Želite li ugroziti svoje i tuđe zdravlje? Želite li poništiti napor svih onih koji su se cijepili? Želite li spriječiti postizanje kolektivnog imuniteta? Želite li snositi krivicu za mogući četvrti val epidemije, ponovno punjenje bolnica, smrt ljudi? Želite li produljiti gospodarsku krizu, potaknuti gubitak radnih mjesta? Želite li spriječiti povratak života u normalu? Odgovor i odgovornost su isključivo na vama', poručio je Beroš.

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je u utorak da je dosad cijepljeno 37,3 posto ukupnog stanovništva, odnosno 45 posto odraslog stanovništva, pri čemu je najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut u Zagrebu.

U Gradu Zagrebu tako je prvom dozom cijepljeno 43,4 posto ukupnog stanovništva, odnosno 52,7 posto odraslog stanovništva.

Manje od 35 posto cijepljenih prvom dozom u ukupnom stanovništvu imaju Šibensko-kninska županija (30,5), Bjelovarsko-bilogorska (30,7 posto), Splitsko-dalmatinska (31,5), Zadarska (31,6 posto), Ličko-senjska (32,7 posto), Zagrebačka (32,8 posto) i Virovitičko-podravska županija (34,2 posto).

Završeno cijepljenje ukupnog stanovništva u najvećem je obuhvatu ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, 31,9 posto, a završeno cijepljenje odraslog stanovništva u najvećoj je mjeri ostvareno u Gradu Zagrebu, 39,4 posto.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada