Nakon što je objavljeno spajanje Rimac automobila i Bugattija, Mate Rimac, glavni izvršni direktor nove kompanije održao je presicu za medije u Dubrovniku

Uvodno je istaknuo kako je u 12 godina od osnivanja kompanije prošao puno toga, a da mu je netko tada rekao da će se spojiti s Bugattijem ne bi mu vjerovao. 'Imali smo 8 zaposlenika kada smo prvi put pokazali Concept_One. Danas u našoj firmi rade ljudi iz 40 zemalja, a mi i dalje radimo u Hrvatskoj što je uvijek bila moja velika želja', izjavio je.

Podsjetio je da je prije mjesec dana pokazao novi hiperautomobili, Neveru, i da je to tek bio početak za nju.

'Prvi auto ćemo isporučiti ove godine. Danas objavljujemo početak nove kompanije Bugatti Rimac. Prava je čast što smo sada dio iste kompanije s Bugattijem, tvrtkoma koja ima tako dugu tradiciju. Želimo stvarati sljedećih 110 godina. Rimac grupa bit će većinski vlasnik tvrtke Bugatti Rimac. I još jedna nova kompanija Rimac Technology bit će u 100 posto vlasništvu Rimac grupe. Bugatti i Rimac će nastaviti kao zasebni brendovi. Novi kampus koji radimo u Hrvatskoj bit će dom kompanije Bugatti Rimac. S vremenom će tu raditi 2500 zaposlenika', dodao je.

Kaže kako su pregovori i traženje pravog modela spajanja dugo trajala ali i kako je konačnim dogovorom osigurana budućnost ekluzivnog brenda Bugatti.


Bugatti Rimac

'Kao dio zajedničke kompanije, Bugatti će nastaviti pokazivati svoju karizmu. Mate Rimac je izvanredan poduzetnik koji ima jedinstveno znanje. Unatoč fantastičnim uspjesima nije umišljen i pravo je zadovoljstvo raditi s njim. Mate, nemoj se nikada promijeniti', izjavio je zamjenika predsjednika Porschea i financijski direktor Porschea Lutz Meschke

Izvor : Tportal.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada