hren

Mladence iz Metkovića, 28-godišnju Hrvaticu i 32-godišnjaka iz Njemačke, kao organizatore svadbe sredinom lipnja u tom gradu Policijska uprava dubrovačko-neretvanska sumnjiči za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti, priopćeno je u petak iz PU.

Epidemiolog Medić o razlozima velikoga broja novozaraženih u ZadruCapak: U Hrvatskoj 23 slučaja delta soja. Ako se proširi, bit će nužne strože mjere

S obzirom da su mladenci trenutno izvan Hrvatske za njima je raspisana potraga.

Kriminalističkom istragom metkovske policije i državnog odvjetništva je utvrđeno kako prilikom organiziranja svoje svadbene svečanosti sredinom lipnja u jednom ugostiteljskom objektu u Metkoviću nisu poštivali mjere za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti covid-19, propisane odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama vezanim za okupljanja od 11. lipnja.

Naime, zbog propusta provjere ispunjavanja propisanih uvjeta za sudjelovanje gostiju na svadbenoj svečanosti došlo je do širenja zaraze među sudionicima što je za posljedicu imalo 21 zaraženu osobu virusom covid-19.

Izvor : Hrt.hr

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij