Hrvatski sabor u petak je s 37 glasova za, 81 protiv i 5 suzdržanih odbio prijedlog predsjednika RH Zorana Milanovića da se Zlata Đurđević imenuje za predsjednicu Vrhovnog suda.
Uoči glasovanja Marija Pavliček (Hrvatski suverenisti) ponovio je da im je Đurđević neprihvatljiva jer je „ideološki obojena, eksponent lijevo liberalne politike i igračka u rukama predsjednika Zorana Milanovića”.

„Kod nje nema ideologije, radi se o stručnoj osobi koja smeta svima koji ne žele promjene”, ustvrdio je Krešo Beljak (HSS).

Peđa Grbin (SDP) istaknuo je da postoje dvije opcije, jedna koja smatra da je u hrvatskom pravosuđu sve u redu i druga koja želi mijenjati stvari.

Dražen Bošnjaković (HDZ) ponovio je da se Đurđević nije javila na javni poziv, da je prekršila zakon te da zato nije prihvatljivo da bude imenovana u Vrhovni sud, a kako ona “nije najbolji kandidat” poručio je i Stephen Nikola Bartulica (DP).

Milorad Pupovac (SDSS) kazao je kako je šteta što je postupak od početka bio kontaminiran te da nije samo stvar u dobrom kandidatu već i u kojoj se atmosferi dobiva kandidat.

Urša Raukar Gamulin (KZL) istaknula je da treba birati na temelju objektivnih i stručnih kriterija, te da kratkoročne političke interese treba maknuti na ovakvim izborima.

Marija Selak Raspudić (Most) sve je nazvala farsom u kojoj je Sabor sveden na bezvrijednu instituciju koja bi trebala sudjelovati u predstavi čiji je ishod unaprijed predodređen.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada